Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli
Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım adet brokoli
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Sarımsak yahut sarımsak tozu
- Tuz
- Zeytinyağı
Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle işe ufak bir tencerede su kaynatmak ile başlayalım, su kaynadıktan sonra brokolilerin ölçüsüne nazaran tuz ekleyelim.
- Gövdeden ayırıp güzelce yıkadığımız brokolileri kaynayan suyun içerisine atıp yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlama sürecini büsbütün kendi damak zevkinize nazaran tam yahut biraz canlı olacak halde ayarlayabilirsiniz.
- Diğer yandan havuçları soyup rendeleyelim ve iki kaşık zeytinyağı ile yumuşayana kadar 5-6 dakika soteleyelim.
- Yoğurt için tuz ve sarımsağı katıp çırpalım, dilerseniz dereotu doğrayıp yoğurda katabilirsiniz muazzam bir tat veriyor.
- En son isteğe bağlı haşlanıp suyundan büsbütün süzülen brokolileri fırın tepsisine aralıklarla dizelim, bir bardak yardımıyla brokolilerin üzerine biraz bastırıp hal verelim.
- Bir tasta bir kaşık zeytinyağı ve istediğiniz baharatları karıştırıp fırça yardımıyla brokolilerin üzerine sürelim ve üzeri kızarana kadar fırında kızartalım.
- Bu adım büsbütün isteğe bağlıdır, dilerseniz haşlanan brokoliyi direkt tabağa alıp o denli de tüketebilirsiniz.
Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











