Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli

Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım adet brokoli
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Sarımsak yahut sarımsak tozu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle işe ufak bir tencerede su kaynatmak ile başlayalım, su kaynadıktan sonra brokolilerin ölçüsüne nazaran tuz ekleyelim.
  2. Gövdeden ayırıp güzelce yıkadığımız brokolileri kaynayan suyun içerisine atıp yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Haşlama sürecini büsbütün kendi damak zevkinize nazaran tam yahut biraz canlı olacak halde ayarlayabilirsiniz.
  4. Diğer yandan havuçları soyup rendeleyelim ve iki kaşık zeytinyağı ile yumuşayana kadar 5-6 dakika soteleyelim.
  5. Yoğurt için tuz ve sarımsağı katıp çırpalım, dilerseniz dereotu doğrayıp yoğurda katabilirsiniz muazzam bir tat veriyor.
  6. En son isteğe bağlı haşlanıp suyundan büsbütün süzülen brokolileri fırın tepsisine aralıklarla dizelim, bir bardak yardımıyla brokolilerin üzerine biraz bastırıp hal verelim.
  7. Bir tasta bir kaşık zeytinyağı ve istediğiniz baharatları karıştırıp fırça yardımıyla brokolilerin üzerine sürelim ve üzeri kızarana kadar fırında kızartalım.
  8. Bu adım büsbütün isteğe bağlıdır, dilerseniz haşlanan brokoliyi direkt tabağa alıp o denli de tüketebilirsiniz.

Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte
İrmik Topları
Dubai Krep
Mısırlı Hotdog
Kamyonet Yaş Pasta
Tereyağlı Tavuk İncik
Hdabla | © 2025 |