El Yapımı Çiğ Köfte
El İmali Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince esmer bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı domates salçası
- Yarım su bardağı isot
- Yarım su bardağı acılı ketçap
- 1 çay kaşığı 7 türlü çiğ köfte baharatı (aktarlarda var)
Islatmak için:
- 2 adet et bulyon
- 1.5 su bardağı su
Sıkmak için;
- Sıvıyağ
El İmali Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, sarımsak ve ceviz rondodan geçirilir.
- Sıvıyağ ,salça,isot ,ketçap, baharatımız bir kaba konulur ,üzerine sarımsak, soğan ve cevizler dökülür karıştırılır ve dolaba kaldırılır, bu çiğköftemizin ana harcı güzelce dinlendirilir.
- Bulyonlar suda kaynatılır ve yoğurma kabına alınan bulgurlar ıslatılır,biraz dinlenmeye bırakılır.
- Dolaptan çıkardığımız harcımız yedirilerek bulgura konulur ne kadar çok yoğrulursa o kadar lezzetli ve hoş olacaktır.
- Sıkarken kuru olmaması için tekrar yağ dökülebilir. Afiyetleee.
El İmali Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






