El Yapımı Çiğ Köfte

El İmali Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı domates salçası
  • Yarım su bardağı isot
  • Yarım su bardağı acılı ketçap
  • 1 çay kaşığı 7 türlü çiğ köfte baharatı (aktarlarda var)

Islatmak için:

  • 2 adet et bulyon
  • 1.5 su bardağı su

Sıkmak için;

  • Sıvıyağ

El İmali Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, sarımsak ve ceviz rondodan geçirilir.
  2. Sıvıyağ ,salça,isot ,ketçap, baharatımız bir kaba konulur ,üzerine sarımsak, soğan ve cevizler dökülür karıştırılır ve dolaba kaldırılır, bu çiğköftemizin ana harcı güzelce dinlendirilir.
  3. Bulyonlar suda kaynatılır ve yoğurma kabına alınan bulgurlar ıslatılır,biraz dinlenmeye bırakılır.
  4. Dolaptan çıkardığımız harcımız yedirilerek bulgura konulur ne kadar çok yoğrulursa o kadar lezzetli ve hoş olacaktır.
  5. Sıkarken kuru olmaması için tekrar yağ dökülebilir. Afiyetleee.

El İmali Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzeri Kızarmış Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tarifi
Sonbahar Kurabiyesi Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Cinnamon Roll
Kupta Tiramisu
Hengel Tarifi
Çaylı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |