Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda)

Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında teremyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı harç için:

  • 5-6 adet büyük uzunluk elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları soyup rendeleyelim tavaya koyalım ve şekeri koyalım az pişirelim ,pişince en son tarçın koyup karıştıralım kenarda soğusun.
  2. Gelelim hamurun yapılışına kaba margarini ,şekeri, yumurtayı ve kabartma tozunu koyup yoğuralım karıştıralım.
  3. En son un ek edip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak hamur elde edelim ,dikdörtgen borcama pişirme kağıdı koyalım.
  4. Hamurdan biraz koparıp poşete koyup buzdolabına kaldıralım kalan hamuru dikdörtgen borcama yayalım ,düzleyelim.
  5. Çatalla delikler açalım âlâ pişsin diye üzerine elma harcı dökün yayın, elmalın üstüne kalan hamuru rendeyle rendeleyelim yahut dilerseniz merdaneyle açıp kesip şeritler halinde biçimde yapabilirsiniz.
  6. 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim, pişince birinci sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpin soğuyunca servis edin. Afiyet olsun😊.

Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beş Çayı Gün Menüsü
Antakya Usulü Kısır
Lahana Sarması
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Kahvaltılık Yulaf Bowl Tarifi
Karışık Salata
Hdabla | © 2025 |