Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 2 tane rendelenmiş limon kabuğunu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri bir kaba alalım beyazlayana kadar çırpalım.
  2. Sonra sırasıyla yağ ,süt ve limon suyunu ekleyip çırpalım.
  3. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya yıda ekleyip çırpalım.
  4. En son rendelenmiş limon kabuklarını ekleyim karıştıralım.
  5. En son kalıba döküp 180 derecede fırınlayalım ~afiyet olsun~♡.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patetesli Lor Peynirli Puf Böreği
Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma
Gelin Turşusu
Fırınlama Yöntemi İle Karnıyarık Tarifi (Videolu)
Ek Gıda Dönemi Ara Öğün İncir
Tavuklu Kinoa Bowl (Pcos Dostu – Doyurucu – Glisemik Yükü Dengeli)
Hdabla | © 2025 |