Zeytinli Dereotlu Poğaça

Zeytinli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

İç gereci;

  • Zeytin
  • Kekik
  • Kaşar
  • Lor peyniri

Zeytinli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine tüm hamur gereçleri eklenip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Un yavaş yavaş eklenerek hamurun sertliği ayarlanır. ( un fazla konursa poğaçalar sert olur).
  3. Hamur uygunca yoğurduktan sonra içine iç harç konulur( sade de yapılabilir).
  4. İç harcı için;ayrı bir kapta zeytin,kekik,rendelenmiş kaşar karıştırılır. Poğaçaların içine eklenir.
  5. Şekil verildikten sonra fırın tepsisine dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam yahut çörek otu serpildikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Zeytinli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Kuru Fasulye
Vişne Soslu Muhallebili Etimek Tatlısı (Videolu)
Spoonful
Kuzu Tava
Tam Kıvamlı Şekerpare
Yulaf Pizza
Hdabla | © 2025 |