Zeytinli Dereotlu Poğaça
Zeytinli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
İç gereci;
- Zeytin
- Kekik
- Kaşar
- Lor peyniri
Zeytinli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine tüm hamur gereçleri eklenip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Un yavaş yavaş eklenerek hamurun sertliği ayarlanır. ( un fazla konursa poğaçalar sert olur).
- Hamur uygunca yoğurduktan sonra içine iç harç konulur( sade de yapılabilir).
- İç harcı için;ayrı bir kapta zeytin,kekik,rendelenmiş kaşar karıştırılır. Poğaçaların içine eklenir.
- Şekil verildikten sonra fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam yahut çörek otu serpildikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Zeytinli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









