Kavurmalı Poğaça Tarifi

Kavurmalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta sarısı üzerine akı içine
  • 4 5 su bardağı denetimli un

İç harcı için;

  • 300 350 gram dana kavurmalık et ( biz yaparken evvelce kavrulmuş dondurucuda bulunan etten kullandık)
  • 2 orta uzunluk yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz ve isteğe nazaran baharat
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ

Kavurmalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra hamurun ağzını kapatın mayalanması için bir örtüyle örtün 1 saat 1,5 saat kadar mayalansın.
  2. Hamuru yoğurup mayalanmasını beklediğimiz sırada domates ,biberleri doğrayın.
  3. Tavaya atın hafif kavurun eti ve baharatları ekleyin ve güzelce kavurun. Şayet et evvelce kavrulmuş ise fazla pişirmeye gerek yok.
  4. Sonra eti kavurduğumuz tencerenin kapağını açık bırakın ve soğusun bu sırada kaşar peynirini rendeleyin kavurulan et soğumadan kaşar peynirini tencereye eklemeyin.
  5. Soğuduktan sonra güzelce karıştırın hamuru elinizde açın içine 1 yemek kaşığı dolu dolu harçtan koyun ve kapatın yağlı kağıt serili tepsiye dizin yumurta sarısı üzerine sürün susam ve çörekotu atın.
  6. Önceden alt üst fanlı biçimde 180 derece ısıtılmış fırında 25-28 dakika pişirin. Sonra servise hazır şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.

Kavurmalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökelek Kavurması
Hurma Topları
Karadeniz Pidesi (Yumurtalı, Samsun Ordu Pidesi)
Supangle
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar)
Çikolatalı Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |