2 Kişilik Hanımağa Çorbası

2 Kişilik Hanımağa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı  sıvı yağ
  • 1 küçük kuru soğan ( ince doğranmış )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (biber salçanız yoksa 1 çorba kaşığı domates salçası koyabilirsiniz )
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 50 ml ilikli dana paça suyu / kemik suyu ( isteğe bağlı )
  • 1.5 çorba kaşığı pirinç
  • 1.5 çorba kaşığı bulgur
  • 1.5 çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 çorba kaşığı yeşil mercimek (fazlası çorba rengini bozuyor )
  • 1 küçük bardak erişte
  • 1 küçük bardak haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Sebze çeşnisi
  • Karışık baharat

Sosu için;

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

2 Kişilik Hanımağa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağda soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Biber ve domates salçalarını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Sonrasında kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur, pirinçi ek edip hafif kavuruyoruz 1-2 dk kâfi.
  4. Sonrasında 3. 5 su bardağı suyu ve kemik suyunu ekliyoruz ben hazır paketli kemik sularından kullandım siz mesken üretimi kullanırsanız daha hoş olacaktır.
  5. Tahıllar pişene kadar çorbamızı kısık ateşte orta ara karıştırarak denetimli olarak kaynatıyoruz.
  6. Burada zerzevat çeşnisi ve baharat ekleyebilirsiniz,sebze çeşnisinde fazlaca tuz oluyor o yüzden tuzunu denetimli ekleyelim.
  7. Tahıllar piştikten sonra haşlanmış nohut ve erişteyi ekliyoruz 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
  8. Sos için ocakta tereyağını eritip üzerine nane ve pul biber ekleyip sos olarak tencerenin içine döküyoruz.

Afiyet olsun. :).

2 Kişilik Hanımağa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Kişilik Fırınsız Cheesecake
Karışık Enfes Pizza
El Açma Sosyete Mantısı
Bol Sütlü Güllaç Tarifi
Kıymalı Cipsli Tortilla
Patatesli Domatesli Kahvaltılık Tarif
Hdabla | © 2025 |