2 Kişilik Hanımağa Çorbası
2 Kişilik Hanımağa Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük kuru soğan ( ince doğranmış )
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (biber salçanız yoksa 1 çorba kaşığı domates salçası koyabilirsiniz )
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 50 ml ilikli dana paça suyu / kemik suyu ( isteğe bağlı )
- 1.5 çorba kaşığı pirinç
- 1.5 çorba kaşığı bulgur
- 1.5 çorba kaşığı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı yeşil mercimek (fazlası çorba rengini bozuyor )
- 1 küçük bardak erişte
- 1 küçük bardak haşlanmış nohut
- Tuz
- Sebze çeşnisi
- Karışık baharat
Sosu için;
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı pulbiber
2 Kişilik Hanımağa Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağda soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Biber ve domates salçalarını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Sonrasında kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur, pirinçi ek edip hafif kavuruyoruz 1-2 dk kâfi.
- Sonrasında 3. 5 su bardağı suyu ve kemik suyunu ekliyoruz ben hazır paketli kemik sularından kullandım siz mesken üretimi kullanırsanız daha hoş olacaktır.
- Tahıllar pişene kadar çorbamızı kısık ateşte orta ara karıştırarak denetimli olarak kaynatıyoruz.
- Burada zerzevat çeşnisi ve baharat ekleyebilirsiniz,sebze çeşnisinde fazlaca tuz oluyor o yüzden tuzunu denetimli ekleyelim.
- Tahıllar piştikten sonra haşlanmış nohut ve erişteyi ekliyoruz 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- Sos için ocakta tereyağını eritip üzerine nane ve pul biber ekleyip sos olarak tencerenin içine döküyoruz.
Afiyet olsun. :).
2 Kişilik Hanımağa Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














