Ispanaklı Kremalı Pasta

Ispanaklı Kremalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 gram ıspanak yaprağı

Keki ıslatmak için gereçler;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket süt kreması ( 200ml )
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Krema malzemeleri
  • 1 kg süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade toz krem şanti

Üzeri için materyaller;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Kavrulmuş fındık içi

Ispanaklı Kremalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pastanın kremasını hazırlayalım, tencerenin içine toz şeker,nişasta,un, ek edin,birlikte tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
  2. Tencereyi ocağa bırakın,ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar, kremamızı karıştırarak pişirin.
  3. Ardından ocaktan krema tenceresini alın ve ortada karıştırarak kremayı soğutun.
  4. Ayrı bir kasenin içine süt, pudra şekeri, süt kreması ek ederek,birlikte karıştırıp bekletin.
  5. Krema soğuduktan sonra, içine toz sade krem şanti ek edin süratli dönemde çırpın.
  6. Pasta harcını hazırlayalım, karıştırma kasenin içine, yumurta, toz şeker, vanilya, ek ederek birlikte rengi açık hale gelene kadar çırpın.
  7. Ardından,rondoya ıspanak yaprağı, sıvı yağ, ek edip birlikte çırpın. Ve karıştırma kasenin içine bırakın.
  8. Ardından, elenmiş un,nişasta, kabartma tozu, ek ederek birlikte pastanın kek harcını yavaşça çırpalım.
  9. Kek harcını yağlı borcama bırakın,önceden ısıtılmış fansız alt üst ayarda kek harcını pişirin.
  10. Pastanın keki piştikten ve soğuduktan sonra, akabinde üzerine, hazırladığımız sütlü krema karışımını gezdirin. Ve onbeş dakika bekletin.
  11. Ardından kekin üzerine kremayı gezdirin, ve son olarak, pastanın üzerine, hindistan cevizi, fındık içi, antep fıstığı, ile süsleyin.
  12. Buzdolabında pastamızı bir gece dinlendirelim,ardından dilimlere ayıralım, akabinde pastamızı,servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🪷.

Çay bardağı ölçüsü 125 ml su bardağı ölçüsü 200 ml.

Ispanaklı Kremalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan)
2 Yumurta İle Yaş Pasta Tarifi (Videolu)
Kolay Lezzetli Kabakçık
Beetrot Duck Liver
Kabak Çiçeği Dolması (Buzluk İçin)
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta
Hdabla | © 2025 |