Fırında Borcam Türlüsü

Fırında Borcam Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kase bezelye
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 300 gram kesim et
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 1’er tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı et suyu (yoksa olağan su)
  • Birkaç modül tereyağı

Fırında Borcam Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri küp küp doğrayalım. Karıştırma kabına alalım.
  2. Eti ekleyelim.
  3. Üzerine salça, baharat, yağ ve suyu ekleyip karıştıralım.
  4. Borcama alıp üzerini düzleyelim.
  5. Birkaç modül tereyağı ekleyelim.
  6. Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini kapatalım.
  7. 210 derecede evvelce ısıtılmış fırına koyalım.
  8. 45 dk sonra üzerindeki yağlı kâğıdı alıp pişirmeye devam edelim.
  9. Üzeri kızarınca yaklaşık 15 dk sonra fırını kapatalım. Afiyet olsun.

Fırında Borcam Türlüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Kurabiye
Latte Muhallebi
Ramazan Pidesi
Yulaf Tost
Pişi
Hamsi Kuşu
Hdabla | © 2025 |