Ekşili Sulu Köfte

Ekşili Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 3 çorba kaşığı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 rendelenmiş kuru soğan
  • 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon

Ayrıca;

  • 2 adet küp doğranmış patates
  • 2 adet küp doğranmış havuç
  • 1,5 litre kaynar su

Terbiyesi için;

  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un

Ekşili Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte gereçleri yeterlice yoğrulur. Köfteler bilye kadar yuvarlanır ve unlu tepsiye atılır. Her tarafı unla bulanır.
  2. Bir tencereye yağ koyulur. Patates ve havuçlar yağda biraz kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir. Kaynayan suya köfteler yavaşça bırakılır. Tuz da eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar ağır ağır pişirilir.
  3. Pişince terbiye materyalleri bir kapta düzgünce karıştırılır. Üzerine yemeğin suyundan 2 kepçe eklenir ve karıştırılır. Çorbaya eklenir. 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Afiyet olsun.

Ekşili Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşık Tatlısı (Bebe Bisküvili,Muzlu) (Videolu)
Doyurucu Salata
Sütsüz Yoğurtsuz Mis Gibi Karaköy Poğaça
Reyhan Şerbeti
Pazar Aperatifi
Tırnak Pide
Hdabla | © 2025 |