2 Kişilik Pilav
2 Kişilik Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı nohut
- 3 yemek kaşığı bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıcak su
2 Kişilik Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı pilav tenceresine döküp arpa şehriyeleri ekliyoruz ve hafif rengi dönünceye kadar bekliyoruz.
- Yıkayıp biraz ılık suda beklettiğimiz pirinçleri şehriyelerin üstüne ekliyoruz.
- Hafif kavuruyoruz.
- Sanrasında üzerini hafif geçecek formda su ekliyoruz ben 2 su bardağı sıcak su ekledim ,pirinçin yapısına nazaran su ölçüsü değişebilir.
- Tereyağı, nohut, bezelyeyi ve tuzunu ekleyip birkaç damla da limon damlatıp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz( limon pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır ).
- Pilav piştikten sonra kesinlikle kapağına havlu koyunuz yoksa kapaktaki su pilava akacaktır bu da pilavınızın sulu ,yapış yapış olmasına sebep olur.
Afiyet olsun. :).
2 Kişilik Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










