Çiçek Kurabiye
Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 110 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 100 gram toz şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
- 1 büyük uzunluk oda sıcaklığında yumurta (56 gr)
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un (260 gr)
- 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası (16 gr)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Ortasına koymak için;
- Bonibon şekerler
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı karıştırma kabına alalım.
- Üzerine şekeri ilave edip birkaç dk mikser ile çırpalım.
- Ardından yumurtayı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son öteki kuru gereçleri de ekleyip yoğuralım.
- Kabuklu fındık büyüklüğünde toplar yapalım.
- 5 tane topu çiçek biçiminde bir ortaya getirelim.
- Ortasına bonibon koyalım.
- Üzerine yağlı kağıt kapatıp düz tabanlı bir kase ya da bardak ile hafif bastıralım ki toplar birbirine yapışsın.
- Çiçek yapraklarının üzerine kürdan yardımıyla çizikler atalım (fotoğrafta gösterdim) bütün hamuru bu biçimde çiçekler yapalım.
- Toplamda 30 adet tam bir tepsi çiçek çıktı.
- Tepsiyi buzdolabına koyalım ve yarım saat bekletelim ki her ihtimale karşı pişerken ayrılmasınlar.
- 175 derece evvelce ısıtılmış fırında 10 dk pişirelim. Afiyet olsun 🥰.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











