Dana Dili Rosto
Dana Lisanı Rosto Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kilo dana dili
- 1 adet büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Üzerini geçecek kadar su
Sosu:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı et suyu
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Dana Lisanı Rosto Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dana lisanı tüm halde doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte düdüklü tencereye konarak üzerini geçecek kadar su eklenerek 1 saat 15 dakika pişirilir.
- Diğer tarafta un tereyağında kavrulur.
- Üzerine azar azar et suyu ek edilir.
- Et suyundan sonra haşlanan soğan ve sarımsak çatal yardımıyla ezilerek eklenir.
- Karıştırılarak hafif yoğunlaşınca ocaktan alınmadan evvel krema ek edilir.
- Kıvamını bulunca tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır ve kenarda bekletilir.
- Pişen lisan düdüklüden alınır.
- Üzerindeki zar çıkartılır.
- Et, bir santimetre kalınlığında dilimler halinde kesilir ve tepsiye dizilir.
- Üzerine hazırlanan sos eklenerek evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Dana Lisanı Rosto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















