Dana Dili Rosto

Dana Lisanı Rosto Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo dana dili
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Üzerini geçecek kadar su

Sosu:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 çay bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Dana Lisanı Rosto Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dana lisanı tüm halde doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte düdüklü tencereye konarak üzerini geçecek kadar su eklenerek 1 saat 15 dakika pişirilir.
  2. Diğer tarafta un tereyağında kavrulur.
  3. Üzerine azar azar et suyu ek edilir.
  4. Et suyundan sonra haşlanan soğan ve sarımsak çatal yardımıyla ezilerek eklenir.
  5. Karıştırılarak hafif yoğunlaşınca ocaktan alınmadan evvel krema ek edilir.
  6. Kıvamını bulunca tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır ve kenarda bekletilir.
  7. Pişen lisan düdüklüden alınır.
  8. Üzerindeki zar çıkartılır.
  9. Et, bir santimetre kalınlığında dilimler halinde kesilir ve tepsiye dizilir.
  10. Üzerine hazırlanan sos eklenerek evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Dana Lisanı Rosto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Köftesi
Kahvaltılık Bowl
Ciabatta Ekmeği
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Kara Lahana Turşusu (Bugün Yap Yarın Ye)
Pratik Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |