Acılı Patlıcan Ezmesi

Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 közlenmiş orta uzunluk patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • Zeytinyağ

Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar közlenir, temizlenip bir çatal yardımı ile ezilir.
  2. Patlıcanın içine rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve acı isteğinize nazaran pul biber eklenip karıştırılır.
  3. Üzerine zeytinyağ gezdirip, buzdolabında soğutulur ve servis yapılır.
  4. Özellikle köftelerin yanından vazgeçilmez oluyor. Afiyet olsun.

Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İkramlık Kurabiye Her Zaman Hazırımda (30 Adetli Kahve Yanı) (Buzlukta Da Bekler)
İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu)
Karnıyarık
Börülce Salatası
Köpoğlu Mancası
Ev Baklavası
Hdabla | © 2025 |