Pizza Tarifi
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 325 ml ılık su
- 3 gram kuru maya
- 50 ml zeytinyağ
- 425 gram un
- 10 gram tuz
Hamuru açmak için;
- Bol semolina
Sosu için;
- 1 kase doğranmış domates
- Tuz
- Karabiber
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller karıştırılır ve yoğrulur.
- Üzeri kapatılıp 30 dk dinlendirilir.
- Daha sonra hamuru kenarlardan alıp içe koyarak havalandırarak katlanır.
- Katlarken elinizi ıslayabilirsiniz.
- Üzerini kapatıp tekrar 30 dakika bekletilir. Yeniden katlama yapılır ve 30 dakika beklenir.
- Daha sonra un serpilmiş tezgaha hamur alınır.
- Üzerine hafif un serpilir. İster 2 ye ister 3 modüle ayırıp beze yapılır.
- Üzerleri kapatılıp 15-20 dakika daha beklenir.
- Semolina dökülmüş yüzeyde hamur güzelce açılır. Üzerine sos gezdirilir.
- Malzeme olarak ne isterseniz ekleyebilirsiniz.
- 220 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun 😋.
💡 pişirme önerisi 💡 fırını fırın tepsisi boş ve aksi çevrilmiş haldeyken evvelden güzelce ısıtın. Tepsi üste yakın olsun. Pizzayı önün üzerinde çevirerek pişirin. Çok hoş oluyor 🫶.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









