Domates Sos Tarifi (Patlıcan Ve Kapya Biberli )
Domates Sos Tanımı (Patlıcan Ve Kapya Biberli ) İçin Malzemeler
- 2 kilo domates
- 1 kilo kapya biber
- 1 kilo patlıcan
- 7 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 kaşık tuz (kaya tuzu iri tuz)
Domates Sos Tanımı (Patlıcan Ve Kapya Biberli ) Nasıl Yapılır?
- Kapya biberler ve patlıcanlar 175c ısıtılmış fırında közlenir kabukları soyulur (sıcakken soyulursa daha kolay soyuluyor ).
- Domatesler yıkanır ben kabuklarını soymadım bıçakla 4 e bölünür rondoda inceltilerek tencereye koyulur kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir.
- Pişen domateslere közlenmiş patlıcan ve kapya biberler eklenir ( eklemeden evvel patlıcan ve biberleri bir santim kadar bıçakla kesiyoruz) sarımsaklarıda ekliyoruz 10 dakika kadar kısık ateşte orta sıra karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayan sosumuzu el rondosu ile inceltiyoruz şeker, tuz ve yağı ekliyoruz çok kısık ateşte 10dakika daha pişiriyoruz.
- Önceden yıkanmış kavanozlara vakumluyoruz ben kavanozları aksi çevirmiyorum.
- Tüketileceği vakit isteğe nazaran bol ceviz katılabilir açılan kavanoz buzdolabında birkaç gün saklanabilir bu kadar.
Domates Sos Tanımı (Patlıcan Ve Kapya Biberli ) Fotoğraflı Yapılışı








