Domates Sos Tarifi (Patlıcan Ve Kapya Biberli )

Domates Sos Tanımı (Patlıcan Ve Kapya Biberli ) İçin Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • 1 kilo kapya biber
  • 1 kilo patlıcan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 kaşık tuz (kaya tuzu iri tuz)

Domates Sos Tanımı (Patlıcan Ve Kapya Biberli ) Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberler ve patlıcanlar 175c ısıtılmış fırında közlenir kabukları soyulur (sıcakken soyulursa daha kolay soyuluyor ).
  2. Domatesler yıkanır ben kabuklarını soymadım bıçakla 4 e bölünür rondoda inceltilerek tencereye koyulur kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir.
  3. Pişen domateslere közlenmiş patlıcan ve kapya biberler eklenir ( eklemeden evvel patlıcan ve biberleri bir santim kadar bıçakla kesiyoruz) sarımsaklarıda ekliyoruz 10 dakika kadar kısık ateşte orta sıra karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Kaynayan sosumuzu el rondosu ile inceltiyoruz şeker, tuz ve yağı ekliyoruz çok kısık ateşte 10dakika daha pişiriyoruz.
  5. Önceden yıkanmış kavanozlara vakumluyoruz ben kavanozları aksi çevirmiyorum.
  6. Tüketileceği vakit isteğe nazaran bol ceviz katılabilir açılan kavanoz buzdolabında birkaç gün saklanabilir bu kadar.

Domates Sos Tanımı (Patlıcan Ve Kapya Biberli ) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çatlak Kurabiye
Çikolatalı Kek (Kolay Ve Güzel)
Soğuk Türk Kahvesi
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Arap Tava
Pizza
Hdabla | © 2025 |