Patates Püreli Tavuk Graten

Patates Püreli Tavuk Graten Tanımı İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 5 orta uzunluk patates (haşlanmış)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 avuç rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • Kara biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk sote için;

  • 1 tavuk göğsü (küçük doğranmış)
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Az pulbiber
  • As z köri

Üstü için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püreli Tavuk Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesler haşlanır ve püre haline getirilir.
  2. Ezdikten sonra patateslerin altı kısık yansın ve başka materyalleri ekleyin uygunca karıştırın (çok katı olursa dikkatlice süt ekleyin)
  3. Şimdi sotemize geçelim doğranmış tavukları ısıttığımız tavaya alalım ve güzelce kavuralım.
  4. Üzerine doğranmış soğan, biber ve sarımsağıda ekleyelim devam kavuralım.
  5. Sebzeler yumuşayınca salça ve baharatlar eklenir 2-3 çeşit karıştırıp az su eklenir ve 3-4 dakika pişirilir kenara alınır.
  6. Şimdi 1 kişilik güveçlere evvel püre, üzerine sote ve en son rendelenmiş kaşa koyalım.
  7. Bunları bir fırın tepsisine yerleştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 ° fırına verelim. Aslında herşey piştiği için yalnızca kaşarı kızarsa kâfi. Bende bu tarifle 6 güveç çıktı. Baharatları kendi damak zevkinize nazaran ayarlara bilirsiniz. Kolay gelsin afiyet olsun.

Patates Püreli Tavuk Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 2 1 Poğaça
Pankek
Kaşarlı Patatesli Nefis Atıştırmalıklar
Resimli 3 Katlı Mousse Pasta (Videolu)
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası (Videolu)
Patlıcanlı Patatesli Kıyma Sote
Hdabla | © 2025 |