Annemin Tarifiyle Pirinç Pilavı

Annemin Tanımıyla Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 lt su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı şehriye

Annemin Tanımıyla Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Üstünü geçecek kadar pirincin üzerine sıcak su koyup pirinçi iki saat bekletiyoruz. İki saat sonra süzüyoruz, pirinci yıkıyoruz.
  2. Tereyağını eritip, şehriyeyi rengi değişene kadar kavuruyoruz. Şehriyelerin rengi değişince pirinci ekleyip tekrar kavuruyoruz. Sonra üzerini 1 lt kadar sıcak su ekliyoruz.
  3. Suyunu ekleyince tuz koy ve altını kıs. Ağzı kapalı bir formda suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerine isteğe bağlı kırmızı pul biber ve karabiber eklenebilir.

Not:ben biber sevdiğim için eklediğimden fotoğraflara de ekledim.

Annemin Tanımıyla Pirinç Pilavı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Tarçınlı Kurabiye
Frambuazlı Trileçe
Pirinçli Ispanak (6+ Ay)
Günün Yorgunluğunu Alacak Rahatlatıcı Çay
Rulo Börek
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar
Hdabla | © 2025 |