Annemin Tarifiyle Pirinç Pilavı
Annemin Tanımıyla Pirinç Pilavı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 lt su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı şehriye
Annemin Tanımıyla Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
- Üstünü geçecek kadar pirincin üzerine sıcak su koyup pirinçi iki saat bekletiyoruz. İki saat sonra süzüyoruz, pirinci yıkıyoruz.
- Tereyağını eritip, şehriyeyi rengi değişene kadar kavuruyoruz. Şehriyelerin rengi değişince pirinci ekleyip tekrar kavuruyoruz. Sonra üzerini 1 lt kadar sıcak su ekliyoruz.
- Suyunu ekleyince tuz koy ve altını kıs. Ağzı kapalı bir formda suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerine isteğe bağlı kırmızı pul biber ve karabiber eklenebilir.
Not:ben biber sevdiğim için eklediğimden fotoğraflara de ekledim.
Annemin Tanımıyla Pirinç Pilavı Fotoğraflı Yapılışı












