Tereyağlı Katmer Tarifi
Tereyağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 100 gram tereyağı
Tereyağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tuz bir kaba alınır ve sert bir hamur yoğrulur. Hamur göz göz olana kadar en az 10 dakika yoğurulur.
- Yoğurma süreci bittikten sonra bebelere ayrılır. Her bezenin üstü kapanacak kadar un serpilir ve üzerine pak bir bez örtülerek 2 saat bekletilir.
- Tereyağı eritilir. Bezeler büyük yufkalar halinde açılır. Yufka yağlanır. 2 ye katlanır. Katlandıktan sonra kuru olan yerlerde yağlanır ve kare olacak formda birkez daha katlanır kuru yerler yağlandıktan sonra bir kez daha katlanır.
- Tüm beziler yağlandıktan sonra buzdolabında 30 dk bekletilir.
- Bezeler büyük bir kare olacak biçimde açılarak gerisinde ve önü kızartılır.
- Kahvaltılar için birebir oluyor. Dileyenler tereyağı yerine zeytinyağı ya da ayçiçek yağı kullanabilir.
Afiyet olsun.
Tereyağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






