Tereyağlı Katmer Tarifi

Tereyağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 100 gram tereyağı

Tereyağlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, su ve tuz bir kaba alınır ve sert bir hamur yoğrulur. Hamur göz göz olana kadar en az 10 dakika yoğurulur.
  2. Yoğurma süreci bittikten sonra bebelere ayrılır. Her bezenin üstü kapanacak kadar un serpilir ve üzerine pak bir bez örtülerek 2 saat bekletilir.
  3. Tereyağı eritilir. Bezeler büyük yufkalar halinde açılır. Yufka yağlanır. 2 ye katlanır. Katlandıktan sonra kuru olan yerlerde yağlanır ve kare olacak formda birkez daha katlanır kuru yerler yağlandıktan sonra bir kez daha katlanır.
  4. Tüm beziler yağlandıktan sonra buzdolabında 30 dk bekletilir.
  5. Bezeler büyük bir kare olacak biçimde açılarak gerisinde ve önü kızartılır.
  6. Kahvaltılar için birebir oluyor. Dileyenler tereyağı yerine zeytinyağı ya da ayçiçek yağı kullanabilir.

Afiyet olsun.

Tereyağlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Sarma
Lahmacun
Meyveli Yoğurt (Dondurmayı Unutturan Tarif)
Sebzeli Cupra
Parçalanmış Yufkalardan Börek
Lokmalık Poğaça
Hdabla | © 2025 |