Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kg kapya kırmızı biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı yedibaharat (çiğ köftelik baharat)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kırmızı biberi, yıkayıp süzelim ve kağıt havlu yardımıyla biberleri kurulayın.
- Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Akabinde üzerine zeytinyağı ile yağlayın ve kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Fırında çıkınca biberlerin üzerini fırın tepsi ile kapatın. Bu halde biberlerin kabukları kolay soyuluyor.
- Ardından kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, içine jalapeno biberi ek edip, birlikte rondodan çekin.
- Tavaya zeytinyağını bırakalım, üzerine biber salçası ve domates salçası ek ederek, orta ateşte, salçayı kavurun. Tavanın içine, kırmızı biberi tuz ek edin.
- Biberleri orta ateşte, tavada 5 dakika denetimli olarak karıştırın.
- Son olarak tavanın içine iri çekilmiş ,ceviz içi, ve yedi baharat ,kimyon, kıyılmış maydanoz yaprakları bırakıp, sosumuzu 5 dakika kısık ateşte karıştırın, akabinde steril edilmiş pak kavanoza ,sosu bırakın. Yeni steril edilmiş, kavanoz kapağı ile birlikte sıkıca kapatın.
- Sosun üzerine mutfak örtüsü ile kapatın. Sosa dokunmadan mümkünse bir gece olduğu yerde bekletin.
- Ardından, bir gün beklenen sosları, mümkünse serin güneş görmeyen bir yerde, koruma edin. Sosun kapağını açtığınız anda, buzdolabında koruma ederek, üç günün içinde, tüketin. Afiyet olsun. 🙏🪷
Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











