Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos

Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg kapya kırmızı biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı yedibaharat (çiğ köftelik baharat)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz

Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kırmızı biberi, yıkayıp süzelim ve kağıt havlu yardımıyla biberleri kurulayın.
  2. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Akabinde üzerine zeytinyağı ile yağlayın ve kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  3. Fırında çıkınca biberlerin üzerini fırın tepsi ile kapatın. Bu halde biberlerin kabukları kolay soyuluyor.
  4. Ardından kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, içine jalapeno biberi ek edip, birlikte rondodan çekin.
  5. Tavaya zeytinyağını bırakalım, üzerine biber salçası ve domates salçası ek ederek, orta ateşte, salçayı kavurun. Tavanın içine, kırmızı biberi tuz ek edin.
  6. Biberleri orta ateşte, tavada 5 dakika denetimli olarak karıştırın.
  7. Son olarak tavanın içine iri çekilmiş ,ceviz içi, ve yedi baharat ,kimyon, kıyılmış maydanoz yaprakları bırakıp, sosumuzu 5 dakika kısık ateşte karıştırın, akabinde steril edilmiş pak kavanoza ,sosu bırakın. Yeni steril edilmiş, kavanoz kapağı ile birlikte sıkıca kapatın.
  8. Sosun üzerine mutfak örtüsü ile kapatın. Sosa dokunmadan mümkünse bir gece olduğu yerde bekletin.
  9. Ardından, bir gün beklenen sosları, mümkünse serin güneş görmeyen bir yerde, koruma edin. Sosun kapağını açtığınız anda, buzdolabında koruma ederek, üç günün içinde, tüketin. Afiyet olsun. 🙏🪷

Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması
Tavuk Şiş
Çikolata Parçacıklı Cookkie
Beyaz Lahana Sarması
Annemin Besleyici Tarhana Tarifi
Çilekli Kek
Hdabla | © 2025 |