Brownie Cupcake
Brownie Cupcake Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket çikolata (hamurun içine küçük modüller halinde)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Damla çikolata (pişmeden evvel serpilecek)
Servis için:
- Beyaz çikolatalı sos
Brownie Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170°c’ye ısıtın, muffin/kapkek kalıplarını hazırlayın.
- Yumurta ve şekeri mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın, krema kıvamına gelsin.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip kısa mühlet daha çırpın.
- Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, vanilini ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Karışıma azar azar ekleyip düşük süratte yahut spatula ile karıştırın.
- İçine 2 paket çikolatayı (küçük modüller halinde) ekleyip spatula ile karıştırın.
- Hamuru muffin kalıplarına 2/3 oranında paylaştırın.
- Üzerlerine damla çikolatayı serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 170°c’de yaklaşık 20 dakika pişirin. (kürdan testi yapabilirsiniz. ).
- Cupcakeler soğuduktan sonra beyaz çikolatalı sos gezdirerek servis edin.
- Ilındıktan sonra üzerine beyaz çikolata sosu ince şeritler halinde gezdirirsen görsel olarak daha şık olur. İstersen üzerine birkaç ekstra damla çikolata da beyaz sosun üstüne serpebilirsin.
Brownie Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







