Çiçek Poğaça
Çiçek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un
İç materyali:
- Sosis
- Kaşar peyniri (ben biraz cheddar peyniri de ekledim)
Sos gereci:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
Üzeri için:
- Yumurta
Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü derin bir yoğurma kabına alalım içine sırayla maya, şeker ve tuzu koyalım. Güzelce karıştırıp sıvı yağ ve unu ek edelim. Kullandığınız una nazaran ölçüsü değişebilir. Püf noktası ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde etmek.
- Hamurumuz üzerini hava almayacak biçimde örtelim ve mayalanmaya bırakalım. Hamur dinlenirken sosisleri dilimleyelim, kaşar peynirini rendeleyip sosumuzu hazırlayalım.
- Mayalanan hamuru 20 adet olacak halde avuç içi büyüklüğünde bezeleyelim (yuvarladım). Bezeler de bir 5 dk mayalandıktan sonra tek tek minik minik açalım.
- İçine salçalı sosu sürüp kaşar koyduktan sonra hamuru tekrardan yuvarlak haline getirelim. ( bu basamakta art birleşim kısmını güzelce kapatmaya dikkat edin).
- İçi kaşar peyniri dolu hamuru tekrardan minicik bir halde açıp 5 -6 kesik olacak biçimde kenarlarından keselim.
- Kesik kesimleri sola yanlışsız çevirip ortasını açtıralım. Bu kısım çiçeğimizin yapraklarını oluşturuyor. Her bir bölmeye bir dilim sosis koyalım.
- Tepsiye aldığımız poğaçanın üzerine yumurta sürüp orta kısmına azıcık kaşar peyniri ile çörek otu ekleyelim.
- Fırında güzelce kızarana kadar 180 derece de pişirelim. Toplamda 20 adet poğaça çıktı. Piknikler de, beslenme saatlerinde, gün masalarımız da ve daha bir çok yerde kendinden epeyce kelam ettirecek çiçek poğaçamız hazır 🌼✨.
Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














