Elmalı Fındıklı Kurabiye
Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 5 su bardağı un
İç materyali;
- 6 adet elma
- 1,5 çay bardağı kırılmış ceviz yada fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın (ben eklemedim)
- 1 su bardağına yakın şeker
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı nişasta
Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendele, suyunu çekene kadar pişir. Şekeri ilave et, en son cevizini ya da fındığını ekle soğumaya bırak.
- Hamur için; materyallerimizi bir kabının içerisinde buluştur ununu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde et.
- Hamuru dört eşit parçaya bölüp merdaneyle açabildiğiniz kadar aç (çok ince olmasın) su bardağı ya da kalıp ile dairelere bölüp içerisine soğumuş olan elmalı harcı koy, şekil ver. Yarım ay formunda kapat.
- 170°c fırında altı üstü kızarana kadar pişir. Fırından çıkartınca birinci sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri ele afiyet olsun.
Not:İki ölçü olarak yaptım tek ölçü olarak yapabilirsiniz toplamda 60 tane çıktı.
Elmalı Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















