Haşhaşlı Limonlu Kek

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2.5 su bardağı un

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana ağır bir kıvam alana kadar yeterlice çırpalım süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, haşhaş, ek edip karıştıralım.
  2. Ardından vanilya, kabartma tozu, un, ekleyip karıştıralım yağlanmış kek kalıbına harcı dökelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim,, afiyet olsun.

Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası
Krema Soslu Brokolili Makarna
Scarpaccia
Kapya Biberli Kahvaltılık/Yemeklik Sos
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |