Blender Kullanmadan Pütürsüz Mercimek Çorbası
Blender Kullanmadan Pütürsüz Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak kırmızı mercimek (ben açık kilo işi alıyorum)
- 7 bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Blender Kullanmadan Pütürsüz Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği düdüklü tencereye koyalım. Akabinde yeterlice yıkayalım,suyumuzu da ekleyip ocağa alalım.
- Üzerine tuzunu atalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca köpük oluşacaktır. Bir kepçe yahut kevgir yardımıyla tencerenin üzerindeki köpükleri alalım.
- Köpüğü alınan mercimeğe sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- 25 dakika piştikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açalım (bu esnada kapağı açınca dikkat edelim).
- Pişen çorbamız servise hazırdır. Herkese afiyet olsun.
Blender Kullanmadan Pütürsüz Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











