Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 3 orta uzunluk biber
  • 1 orta uzunluk kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 250gr kültür mantarı
  • Biraz su
  • Tuz
  • Toz tatlı biber
  • Yağ

Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk başta mantarları soyalım 4 modüle bölelim bir tavaya alıp, suyunu çekene kadar kavurun suyunu çektikten sonra az yağla kızartın.
  2. Tavuk göğsünü küp küp doğrayın biberleri şerit halinde kesin tavukları farklı bir tavaya alıp suyunu çekene kadar karıştıralım.
  3. Ardından suyunu çeken tavuklara biraz yağ ekleyip, kavuralım daha sonra biberleri de ekleyip karıştırıp kavuralım.
  4. Bu ortada domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın, biberler biraz kavrulunca mantarları ekleyelim karıştıralım.
  5. Daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip, karıştıralım biraz kavrulduktan sonra az su ekleyin tuz baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra bekleyelim.
  6. Bir 10 dk kısık ateşte pişirelim ve afiyet olsun.

Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Soğuk Şerbetli Kesme Tatlısı
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi
Pide Poğaça
Mercimek Çorbası
Soğan Turşusu (Antioksidan)
Kahve Sunumları
Hdabla | © 2025 |