Tavuk Sote
Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü
- 3 orta uzunluk biber
- 1 orta uzunluk kırmızı biber
- 1 adet domates
- 250gr kültür mantarı
- Biraz su
- Tuz
- Toz tatlı biber
- Yağ
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk başta mantarları soyalım 4 modüle bölelim bir tavaya alıp, suyunu çekene kadar kavurun suyunu çektikten sonra az yağla kızartın.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayın biberleri şerit halinde kesin tavukları farklı bir tavaya alıp suyunu çekene kadar karıştıralım.
- Ardından suyunu çeken tavuklara biraz yağ ekleyip, kavuralım daha sonra biberleri de ekleyip karıştırıp kavuralım.
- Bu ortada domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın, biberler biraz kavrulunca mantarları ekleyelim karıştıralım.
- Daha sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip, karıştıralım biraz kavrulduktan sonra az su ekleyin tuz baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra bekleyelim.
- Bir 10 dk kısık ateşte pişirelim ve afiyet olsun.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










