Pirinçli Maraş Tarhanası
Pirinçli Maraş Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase maraş tarhanası
- 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
Piştikten sonra;
- 2 bardak yoğurt
Üzeri için;
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 kaşık nane
Pirinçli Maraş Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maraş tarhanası ve pirinci yıka ve ısla yumuşasın.
- Yumuşayıncaya tarhanaya tuz at ocağa koy, kıvamına gelene kadar kaynatasın.
- Kıvamına gelene tarhanayı blenderdan geçir yoğurdun ekle biraz daha kaynasın.
- Kaynadıktan sonra bir sefer daha blenderdan geçir, en son üstüne nane yak. Afiyet olsun.
Pirinçli Maraş Tarhanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







