Elmalı Turşu

Elmalı Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yeşil elma
  • 2 adet domates
  • 1 orta uzunluk kırmızı pancar
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 diş sarımsak
  • 4 su bardağı klorsuz su
  • 3 adet limon
  • 15 adet nohut

3 kg kavanoz

Elmalı Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmalarımızı yıkayın. Akabinde kavanozun içine sarımsak, tuz, sirke, bal, nohut ,ilave edin.
  2. Ardından elmaları ve domatesleri bıçak yardımıyla üzerinde delikler açıp kavanoza dizelim,.
  3. Elmaların ortalarına, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş çiğ kırmızı pancar ek edin.
  4. Son olarak kavanozun üzerine dilimlenmiş limon bırakıp 4 su bardağı su ek edin, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  5. Elma turşunu, güneş görmeyen serin bir yerde, koruma edin. Afiyet olsun 🙏🪷

Elmalı Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırınlanmış Sebzeli Garnitür
Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tarifi
İzmir Hamsi (Fırında)
İrmikli Ağlayan Pasta
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Kır Pidesi
Hdabla | © 2025 |