Elmalı Turşu
Elmalı Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yeşil elma
- 2 adet domates
- 1 orta uzunluk kırmızı pancar
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı bal
- 4 diş sarımsak
- 4 su bardağı klorsuz su
- 3 adet limon
- 15 adet nohut
3 kg kavanoz
Elmalı Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalarımızı yıkayın. Akabinde kavanozun içine sarımsak, tuz, sirke, bal, nohut ,ilave edin.
- Ardından elmaları ve domatesleri bıçak yardımıyla üzerinde delikler açıp kavanoza dizelim,.
- Elmaların ortalarına, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş çiğ kırmızı pancar ek edin.
- Son olarak kavanozun üzerine dilimlenmiş limon bırakıp 4 su bardağı su ek edin, kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
- Elma turşunu, güneş görmeyen serin bir yerde, koruma edin. Afiyet olsun 🙏🪷
Elmalı Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








