Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kemiksiz tavuk incik
- 300 gram mantar
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- Tuz
- 1 paket krema
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğradığımız tavukları yağ eklemeden kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Sonra içine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Küp doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri de içine atıp, kavurmaya devam ediyoruz.
- Kabuğunu soyup yarım ay kestiğimiz mantarları da ekledikten sonra tuzunu atıp, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- En son kremayıda ekleyip, 10 dakika daha pişiriyoruz.
Afiyet olsun 🌸
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















