Yoğurtlu Ispanak Salatası

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg. ıspanak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet küçük domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Süzme yoğurt
  • Acı kırmızı pul biber
  • Az karabiber
  • Çay kaşığı ucuyla toz şeker
  • Tuz

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklar bol suda yıkanır, doğranır ve bir tencerede suyunu salıp çekene kadar öldürülür. Soğuması için bir kaseye alınır.
  2. Soğan yemeklik doğranır, sarımsak ezilir yahut dövülür. Geniş bir tavada soğan ve sarımsak zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur.
  3. Minik doğranmış yada rendelenmiş domates eklenir, domates yumuşayana kadar birkaç dakika daha pişirilir.
  4. Önceden yumuşatılmış ıspanak, fazla suyu sıkılarak tavadaki karışıma baharatlarla birlikte eklenir. 10-15 dakika kadar karıştırılarak kavrulur ve soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyunca yoğurt ile düzgünce karıştırılıp, servis tabağına alınır. Üzerine isterseniz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Notlar:Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayın. Ben acı pul biber kullanıyorum lakin acı sevmiyorsanız tatlı pul biber kullanabilirsiniz. Ben yoğurt baskın kullanmayı sevmiyorum zerzevatın tadını almak istediğim için 3 yemek kaşığı kadar yoğurt koyuyorum. Siz yoğurt kıvamını kendi zevkinize nazaran ayarlayın. Fotoda ölçü gözünüze az görünebilir, zira ben 2 farklı tabağa böldüm. Ölçü tamdır. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Ispanak Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Tam Buğday Unlu Pancake
Profiterol
Tiramisu Tart
Porsiyonluk Cheesecake
Yumurtalı Patates Yemeği (Pratik Ve Lezzetli)
Cevizli Tarçınlı Kek
Hdabla | © 2025 |