Domates Turşusu

Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg ankon domates
  • 2 çay bardağı elma sirkesi
  • 3.5 su bardağı klorsuz su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı turşuluk kaya tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 10 adet nohut
  • 3 adet limon

3 kg cam kavanoz

Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp süzelim, akabinde kavanozun içine, sarımsak, tuz, bal, sirke, nohut, ek edin.
  2. Domateslerin bir kaç yerinden, çatal yardımıyla delikler açıp, kavanoza bırakalım.
  3. Son olarak domatesin üzerine, kabukları soyulmuş, limon dilimleri ek edin.
  4. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Akabinde buzdolabında bekletin, 1. 5 ay sonra, domatesleri afiyetle yiyin. 🙏🪷

Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Lokma (Pişi)
Fırında İstiridye
Etli Patlıcan Yemeği
Mercimek Salatası
Salçasız, Kolay Mercimek Çorbası
Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |