Domates Turşusu
Domates Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg ankon domates
- 2 çay bardağı elma sirkesi
- 3.5 su bardağı klorsuz su
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı turşuluk kaya tuz
- 4 diş sarımsak
- 10 adet nohut
- 3 adet limon
3 kg cam kavanoz
Domates Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp süzelim, akabinde kavanozun içine, sarımsak, tuz, bal, sirke, nohut, ek edin.
- Domateslerin bir kaç yerinden, çatal yardımıyla delikler açıp, kavanoza bırakalım.
- Son olarak domatesin üzerine, kabukları soyulmuş, limon dilimleri ek edin.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Akabinde buzdolabında bekletin, 1. 5 ay sonra, domatesleri afiyetle yiyin. 🙏🪷
Domates Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








