İncir Uyutması Muhallebi
İncir Uyutması Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 fincan nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 7-8 adet kuru incir
İncir Uyutması Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel incirleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletelim 10 dakika kadar.
- Daha sonra incirlerimizi küçük küçük doğrayalım.
- Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, vanilyayı ekleyelim. Kısık ateşte daima karıştırarak kaynatalım.
- Kaynayan sütümüzden bir kepçe doğradığımız incirlere koyalım ve blendırdan çekelim.
- Kaynayan sütümüze incirli karışımı ekleyelim. Yeterlice kıvam alana kadar kaynatalım. Kaselere ekleyip servis yapalım afiyet olsun.
İncir Uyutması Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












