Tavada Künefe Tarifi
Tavada Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram çiğ kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Arasına;
- Künefe peyniri tuzsuz
Tavaya sürmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- Yarım yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
Tavada Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle Şerbetimizi yapıyoruz. Şeker ve suyu tencerede 15 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından kadayıflarımızı doğruyoruz birer parmak kalınlığında sonra erittiğimiz tereyağını ekleyin güzelce harmanlıyoruz.
- Diğer tarafta tereyağ ve pekmezi karıştırıp künefe yapacağımız tavayı güzelce yağlıyoruz.
- Ardından kadayıfın yarısını tavanın tabanına alıp güzelce bastırıyoruz ki künefemiz dağılmasın.
- Daha sonra peynirimizi güzelce dizip, kalan kadayıflarımızı da koyup, yeniden tıpkı formda bastırıyoruz.
- Daha sonra kısık ateşte nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Künefemizi çevirmek için tabak alalım yapışmaması için de hafif tereyağ sürelim.
- Künefemizi tabağa çevirelim ve tavamızı tekrar yağlayıp künefeyi tavaya alalım.
- Kızaran künefemizin altını kapatıp sıcak formda soğuk şerbetini verelim ve 2 dk bekleyip tabağımıza alalım ve dilediğimiz üzere servis edelim.
- Ben üzerine vanilyalı dondurma ile servis ettim. Afiyet olsunn 🙂
Tavada Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












