Tavada Künefe Tarifi

Tavada Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram çiğ kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Arasına;

  • Künefe peyniri tuzsuz

Tavaya sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Yarım yemek kaşığı pekmez

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker

Tavada Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle Şerbetimizi yapıyoruz. Şeker ve suyu tencerede 15 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Ardından kadayıflarımızı doğruyoruz birer parmak kalınlığında sonra erittiğimiz tereyağını ekleyin güzelce harmanlıyoruz.
  3. Diğer tarafta tereyağ ve pekmezi karıştırıp künefe yapacağımız tavayı güzelce yağlıyoruz.
  4. Ardından kadayıfın yarısını tavanın tabanına alıp güzelce bastırıyoruz ki künefemiz dağılmasın.
  5. Daha sonra peynirimizi güzelce dizip, kalan kadayıflarımızı da koyup, yeniden tıpkı formda bastırıyoruz.
  6. Daha sonra kısık ateşte nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Künefemizi çevirmek için tabak alalım yapışmaması için de hafif tereyağ sürelim.
  8. Künefemizi tabağa çevirelim ve tavamızı tekrar yağlayıp künefeyi tavaya alalım.
  9. Kızaran künefemizin altını kapatıp sıcak formda soğuk şerbetini verelim ve 2 dk bekleyip tabağımıza alalım ve dilediğimiz üzere servis edelim.
  10. Ben üzerine vanilyalı dondurma ile servis ettim. Afiyet olsunn 🙂

Tavada Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sivas Kömbesi (Patatesli)
Truff (Pratik Kahve Yanına)
Fit Brownie Cake
Yumuşacık Köfte
Tavuklu Ramen
Fırında Beyti Kebabı
Hdabla | © 2025 |