Kolay El Açması Mantı
Kolay El Açması Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 250 gram az yağlı kıyma
- 1 adet soğan (orta boy)
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Nane
- Pul biber
Kolay El Açması Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ek ederek hamuru yoğurun.
- Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak. Ne sert ne çok yumuşak.
- Hamuru daha kolay açabilmek için bezeler yapın. (ben 5 kesim yaptım. ) çok ince olmayacak biçimde tek tek oklava ile açın.
- Tabiiki uygun hamur açabiliyorsanız o kadar modüle bölmenize gerek yok.
- İçi için kıymanın içine baharatları ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek yoğurun.
- Kıymadan kopardığınız küçük modülleri kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.
- Kare olan ve kıyma koyduğunuz hamurun bir köşesini öbür köşesine getirip üçgen biçimi yapın.
- Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dk kadar pişirin (kontrollü pişirin çok hamur olmasınlar)
- Bu ortada küçük bir tavada sıvı yağı ve salçayı kavurun. Üzerine nane ve pulbiberini ekleyin.
- Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
- Mantıyı tabaklara koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Üzerine de sostan koyup, nane serpin ve servise hazır. Afiyet olsun. 😋.
Kolay El Açması Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












