Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk
Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 3 büyük uzunluk patates
- 2 büyük uzunluk havuç
- Arzuya nazaran yeşil ve kırmızı biber
Sos için
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yıkayıp soyalım.
- Patatesleri elma dilim soyalım.
- Havuçlar halka biçiminde soyalım.
- Sos materyallerimizi bir kasede karıştıralım.
- Tavuğumuzu temizleyelim.
- Sos materyalini tavuğun her yerine gelecek biçimde sürelim.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 40 dk pişirin. Pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
Not:Biberleri evvelden fırından çıkarın yanmasın.
Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











