Kornişon Turşu

Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik kavanoz

  • Yarım kilo kornişon salatalık
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı elma sirkesi (üzüm de olur)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Kaynamış içme suyu

Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişonları bol suda yıkayıp bir süre suyun içinde bekletiyorum.
  2. Ardından yıkayıp fazla suyunu süzüyorum.
  3. Kavanoza evvel sarımsakları koyuyorum.
  4. Üzerine kornişonları diziyorum.
  5. Üzerine sirkeyi döküyorum.
  6. Ardından tuz, şeker ve limon tuzunu koyup üzerine kaynar su döküyorum.
  7. Kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık bir hafta-10 gün bekliyorum. Afiyet olsun 🥰.

Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek
Soğuk Baklava Çıtırr
Yoğurtlu Kabaklı Meze
Ev Köftesi
Tereyağlı Açık Simitler
Dereotlu Mini Poğaça
Hdabla | © 2025 |