Kornişon Turşu
Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz
- Yarım kilo kornişon salatalık
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı elma sirkesi (üzüm de olur)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Kaynamış içme suyu
Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişonları bol suda yıkayıp bir süre suyun içinde bekletiyorum.
- Ardından yıkayıp fazla suyunu süzüyorum.
- Kavanoza evvel sarımsakları koyuyorum.
- Üzerine kornişonları diziyorum.
- Üzerine sirkeyi döküyorum.
- Ardından tuz, şeker ve limon tuzunu koyup üzerine kaynar su döküyorum.
- Kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık bir hafta-10 gün bekliyorum. Afiyet olsun 🥰.
Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






