Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo yeşil fasulye
- 3 adet kapya biber
- 10 adet kıl biber (çarliston yada sivri biber kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası)
- 2 su bardağı sıcak su
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fasulyelerimizi ayıklayıp bir hoş yıkandıktan sonra süzülmesi için süzgece aktaralım.
- Tenceremize yağımızı kızdırıp üzerine küp küp doğranmış kapya biberleri ekleyelim.
- Kapya biberlerin dirliği geçince üzerine doğranan öbür biberler eklenir.
- Bir iki cinste biberlerin rengi dönünce salçası eklenir ve birlikte kavrulur.
- Salça kavrulunca üzerine haşlanmış yeşil fasulye eklenir. Tuz konur karıştırılır.
- Bir iki cins karıştırdıktan sonra suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra kavanozlara sıcak sıcak hisse edilir.
- Kavanozlar bir gün boyunca zıt bir formda bekletilir sonra buzdolabına kaldırıp dilediğiniz vakit tüketebilirsiniz. Deneyecekler şimdiden afiyet olsun🍂.
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










