Fırında Mücver
Fırında Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet taze sarımsak veya
- 4-5 diş kuru sarımsak
- 1 paket kabartma tozu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Fırında Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları uygunca çırpalım, üzerine yoğurt, sıvı yağ, ekleyip tekrar çırpalım.
- Kabağı rendenin iri tarafı ile rendeleyip suyunu güzelce sıkalım, havuç rendeleyip ek edelim.
- Un ekleyip karıştıralım, ince ince doğranmış yeşillikleri, baharatları, (isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz) kabartma tozu ekleyip harcımızı karıştıralım.
- Harcı yağlanmış fırın tepsisine dökelim sallayıp eşit bir biçimde dağılmasını sağlayalım üzerine çörek otu ve susam ekelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızartalım soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Fırında Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






