Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav

Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav Tanımı İçin Malzemeler

2 güveç için;

  • 200-250 gram temizlenmiş hamsi( uzunluğunu göre)
  • 4 yemek kaşığı basmati pirinç (önceden 20 dk suda bekletilmiş)
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü (opsiyonel)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar ve kuru nane
  • Bir tutam taze soğan yahut maydanoz
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu

Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş hamsiyi 6 dk tuzlu suda bekletip, duru sudan geçirip süzdürelim.
  2. Soğanı zeytinyağında kavuralım.
  3. Pirinci ekleyip, hafif çevirdikten sonra kuş üzümünü katalım.
  4. Baharatları ekleyip sıcak suyunu dökelim.
  5. Suyunu biraz çektirelim, hafif canlı kalsın. Ocaktan alıp, yeşillikleri ekleyelim.
  6. Güveçlerin içini hafif yağlayalım.
  7. Hamsilerin ardını mısır ununa bulayıp tabana ve kenarlara yan yana dizelim.
  8. İç pilavı iki güvece eşit bölüştürelim.
  9. Üstünü tekrar hamsilerle kapatalım.
  10. Airfryer’da 180°c’de yaklaşık 15–18 dakika pişirelim.
  11. Üstleri hafif kızardığında çıkaralım.
  12. Servis: üzerine bol limon sıkalım, yanına yalnızca roka yahut mevsim salatası çok yakışır. Afiyetle ✨.

Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça (Margarinsiz)
Havuçlu Kabak Tarator
Sütlü Biber
Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma
Patates Salatası (Kavurma Ve Salata Karışımı)
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |