Havuçlu Pırasa Yemeği

Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 2-3 adet havuç
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limon 1-2 adet limon tuzu
- Yarım çay bardağı pirinç
- Tuz
- Pulbiber
- Sıcak su
Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pırasaları güzelce temizleyelim. Esasen fazla kısımlar ben buradayım diyor mesela soğan soyduğunuzu düşünün. Fazla kabukları alınan pırasaları güzelce doğrayalım. Ben yeşil kısımları da kullanıyorum en uç sararan kısımları temizleyin kâfi.
- Doğranan pırasayı 5 dakika kadar suda bekletelim. Bu ortada havucu soyarak doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ alarak havuçları ekleyelim. Şayet önden pişirmezseniz kıtır kıtır olur.
- Havucun rengi yağa çıkınca 2 dakika kadar daha kavurup, salçayı ekleyerek kavuralım.
- Daha sonra pırasaları ekleyelim. Bir-iki karıştırıp, tencere kapağını kapatarak ocağın altını kısalım. Kaşıkla karıştırmamaya dikkat edin içleri dışına çıkıp dağılma olmasın tencereyi sallamanız kâfi olur.
- Daha sonra sıcak suyu üzerini biraz fazla geçicek kadar ekleyelim.
- Kaynayınca yıkanmış pirinci, tuz, pulbiber ve limonu ekleyelim. Yeniden kısık ateşte pişmesini bekleyelim.
Afiyet olsun 🌸
Havuçlu Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






