Havuçlu Etli Pirinç Pilavı
Havuçlu Etli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı et suyu
Havuçlu Etli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iki su bardağı pirinçimizi kaynar suya koyup ıslatalım.
- Etimizi düdüklüye koyup yarım saat haşlayalım.
- Tencereye zeytinyağının koyup havuçları kibrit çöpü formunda doğrayıp kavuralım.
- Havucun üstüne yemeklik doğradığımız soğanları ek edelim.
- Haşlayıp süzdüğümüz etlerimizi ekleyip kavuralım.
- Pirincimizi de ekledikten sonra bir yemek kaşığı tereyağımızı ek edip pirinçimizi kavurmaya devam edelim.
- Düdüklüden çıkan 1,5 su bardağı et suyumuzu ve bir bardak kaynar suyu ekleyelim tuzunu atıp karıştıralım.
- Kapağını kapatıp pilavımızı pişmeye bırakalım afiyet olsun.
Havuçlu Etli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















