Tam Tutan Kornişon Turşusu
Tam Tutan Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kalın tuz(kaya tuzu)
- 1 küçük tane limon tuzu(çok az kullanıyorum)
- 3-4 diş sarımsak(parçalayarak ekliyorum)
- 1 çay bardağı sirke(üzüm kullanıyorum, elma da olur)
- Ağzına kadar kaynar su
Tam Tutan Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişonları güzelce yıkayalım. Sarımsakları soyalım.
- 1 litrelik şişelere en altına sarımsak sonra kornişonları dizelim.
- Kaya tuzu,sirke ve limon tuzunu koyalım.
- En son kaynar suyu koyup ağzını kapatalım aykırı çevirelim.
- Serin ve ışık almayan yerde koruma edelim. 15 gün sonrasında yemeye hazır.
- Açtıktan sonra buzdolabında koruma ediniz afiyet olsun 🙂.
Tam Tutan Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






