Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla)
Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo şeftali
- 6 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerimizi derin bir kapta güzelce yıkıyoruz.
- Kabuklarını ince bir biçimde soyup orta büyüklükte küp küp doğruyoruz.
- Doğradığımız şeftalileri derince tenceremize alıyoruz üzerine şekerimizi ekleyip tencereyi sallayarak şekerle şeftaliyi elimizi değmeden karıştırıyoruz.
- Sonra buzdolabında bir gece bekletiyoruz güzelce şekeri eriyip suyunu salması için.
- Dolaptan aldığımız tenceremizi orta ateşte 30 dakika kaynatıyoruz üzerinin köpüklerini alıyoruz.
- Kıvamını denetim edip limon suyumuzu ekliyoruz kısık ateşte 15 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
- Kavanozlarımızı ve kapaklarınıda hazır edip hiç bekletmeden şeftali reçelimizi kavanozluyoruz.
- Kavanozun kapağını kapamadan peçeteyle siliyoruz ve aykırı çevirip üzerine bir örtü örtüp bir gün bekletiyoruz. Ve afiyetle istediğimiz vakit tüketiyoruz 🤗.
Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













