Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla)

Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo şeftali
  • 6 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalilerimizi derin bir kapta güzelce yıkıyoruz.
  2. Kabuklarını ince bir biçimde soyup orta büyüklükte küp küp doğruyoruz.
  3. Doğradığımız şeftalileri derince tenceremize alıyoruz üzerine şekerimizi ekleyip tencereyi sallayarak şekerle şeftaliyi elimizi değmeden karıştırıyoruz.
  4. Sonra buzdolabında bir gece bekletiyoruz güzelce şekeri eriyip suyunu salması için.
  5. Dolaptan aldığımız tenceremizi orta ateşte 30 dakika kaynatıyoruz üzerinin köpüklerini alıyoruz.
  6. Kıvamını denetim edip limon suyumuzu ekliyoruz kısık ateşte 15 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
  7. Kavanozlarımızı ve kapaklarınıda hazır edip hiç bekletmeden şeftali reçelimizi kavanozluyoruz.
  8. Kavanozun kapağını kapamadan peçeteyle siliyoruz ve aykırı çevirip üzerine bir örtü örtüp bir gün bekletiyoruz. Ve afiyetle istediğimiz vakit tüketiyoruz 🤗.

Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk
Köz Patlıcan Yatağında Et Sote
Kışlık Şişe Menemen
Fırında Nefis Tavuk Dürüm
Diyet Karnıyarık
Puf Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |