Şeker Pare Tarifi
Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 silme yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı fındık
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 4-5 damla limon suyu
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye şeker ve suyu alalım.
- Karıştırdıktan sonra şerbeti kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kadar kaynayan şerbette limon suyunu ek ederek karıştıralım.
- Şerbeti yaklaşık 5 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatıp soğuması için bir kenara alalım.
- Tatlının hamuru için karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini alarak güzelce karıştıralım.
- Yumurtayı da ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Ardından irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu yavaşça ek ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğüne kesimler koparıp elimizle yuvarlayarak şekillendirelim.
- Şekillendirdiğiniz tatlıları tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
- Şekerpareleri tepsiye sıraladıktan sonra isteğe bağlı olarak ortalarına birer tane fındık batıralım.
- Dilerseniz fındık yerine ceviz yahut badem de kullanabilirsiniz.
- Tatlımızı evvelce ısıttığımız 180 derece fırında fansız ayarda 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız sıcak tatlinin üzerine soğuyan şerbeti gezdirebiliriz.
- Bu kademede tatlının hiçbir yerinin kuru kalmaması için şerbeti hepsine eşit bir biçimde gezdirmeye dikkat edelim.
- Şerbetini çekinceye kadar dinlendirdiğimiz tatlımız artık servise hazır. Afiyet olsun!.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










