Tam Kıvamında Aşure Tarifi
Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- Aşurelik buğday (1 kâse)
- Nohut (1 kâse)
- Fasulye (1 kâse)
- Kuru incir (1 kâse)
- Kuru üzüm (1 kâse)
- Kuru kayısı (1 kâse)
- Fındık (1 kâse)
- Fıstık (1 kâse)
- Ceviz (1 kâse)
- Soyulmuş badem (1 kâse)
- Elma (1 kâse)
- Süt (Süt de renk ve kalınlığına göre)
- Şeker (Şeker de ağız tadına göre)
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Fındık
- Ceviz
- Fıstık
- Tarçın
- Kiraz
Tam Kıvamında Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
- Aşurelik buğdayı büyük bir tencereye alalım üzerine su ek edip pişirmeye bırakalım.
- Buğdaylar tam piştikten sonra hasladığımız nohut ve fasulyeyi ekleyelim.
- Biraz kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine şeker ve sütümüzü ekleyelim.
- Daha sonra kayısı, incir, doğramış olduğumuz elma, kuru üzüm badem ve fındığı ekleyelim.
- İyice kıvama geldikten sonra kaselere koyup görseldeki üzere yahut dileğe nazaran süsleyelim.
Not; Fotoğrafta de belirttiğim üzere hepsinden birer kâse (malzemeden). Deneyenlere afiyet şifa olsun. 🤗.
Tam Kıvamında Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








