Tam Kıvamında Aşure Tarifi

Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • Aşurelik buğday (1 kâse)
  • Nohut (1 kâse)
  • Fasulye (1 kâse)
  • Kuru incir (1 kâse)
  • Kuru üzüm (1 kâse)
  • Kuru kayısı (1 kâse)
  • Fındık (1 kâse)
  • Fıstık (1 kâse)
  • Ceviz (1 kâse)
  • Soyulmuş badem (1 kâse)
  • Elma (1 kâse)
  • Süt (Süt de renk ve kalınlığına göre)
  • Şeker (Şeker de ağız tadına göre)

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Ceviz
  • Fıstık
  • Tarçın
  • Kiraz

Tam Kıvamında Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Aşurelik buğdayı büyük bir tencereye alalım üzerine su ek edip pişirmeye bırakalım.
  2. Buğdaylar tam piştikten sonra hasladığımız nohut ve fasulyeyi ekleyelim.
  3. Biraz kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine şeker ve sütümüzü ekleyelim.
  4. Daha sonra kayısı, incir, doğramış olduğumuz elma, kuru üzüm badem ve fındığı ekleyelim.
  5. İyice kıvama geldikten sonra kaselere koyup görseldeki üzere yahut dileğe nazaran süsleyelim.

Not; Fotoğrafta de belirttiğim üzere hepsinden birer kâse (malzemeden). Deneyenlere afiyet şifa olsun. 🤗.

Tam Kıvamında Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Latte
Tam Ölçü Kışlık Menemen Sos Tarifi
Limon Aromalı Lor Kurabiyesi
Sebze Soteli Makarna
Ispanaklı Börek Tadında Akıtma
Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |