Fındıklı Şekerpare
Fındıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı şeker(klasik bardak)
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz halinde çekilmiş fındık
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Fındıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alın kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 15 dk daha kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
- Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
- 2 bardak unu ekleyin ve yoğurun kalan unu azar azar alarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamur hafif kırılgan bir hamur hamurdan modüller koparın elinizde biraz sıkıştırıp oval biçim verin dilerseniz yuvarlakta yapabilirsiniz.
- Şekil verdiğiniz hamurları tepsiye alın ve 180 derecede fansız ayarda güzelce kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp 2 dk bekletin birinci sıcaklığı çıksın sonra oda ısısındaki şerbeti dökün ve en az 2 saat dinlendirip servis yapın afiyet olsun 💐🤗.
Fındıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















