Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı şeker(klasik bardak)
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz halinde çekilmiş fındık
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Fındıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alın kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 15 dk daha kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  3. 2 bardak unu ekleyin ve yoğurun kalan unu azar azar alarak yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamur hafif kırılgan bir hamur hamurdan modüller koparın elinizde biraz sıkıştırıp oval biçim verin dilerseniz yuvarlakta yapabilirsiniz.
  5. Şekil verdiğiniz hamurları tepsiye alın ve 180 derecede fansız ayarda güzelce kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp 2 dk bekletin birinci sıcaklığı çıksın sonra oda ısısındaki şerbeti dökün ve en az 2 saat dinlendirip servis yapın afiyet olsun 💐🤗.

Fındıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Kaşık Fıstıkla Fıstıklı Kurabiye
Tahinli Kuru Baklava
Lahana Turşusu
Airfrey Yağsız Sağlıklı Sebzeli Pizza
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Erişteli Makarna
Hdabla | © 2025 |