Fırında Yumuşacık Köfte
Fırında Yumuşacık Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım paket kabartma tozu
- 1-2 adet domates (dörde bölünmüş)
- Birkaç yeşil biber
Fırında Yumuşacık Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına kıyma, ve başka gereçleri alın.
- Karışımı en az 5-6 dakika boyunca güzelce yoğurun.
- Bu basamakta kıymanın gereçlerle güzelce bütünleşmesi kıymetli.
- Üzerini streç sinemayla kapatın ve buzdolabının alt rafında en az 1 saat dinlendirin. (isterseniz bir gece evvelce de hazırlayabilirsiniz. )
- Harçtan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın, hafif bastırarak hal verin.
- Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Boş kalan yerlere dörde bölünmüş domatesleri ve yeşil biberleri yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175°c fırında köftelerin üstü kızarana kadar pişirin.
- Ardından köfteleri karşıt çevirip bir mühlet daha pişirerek her iki tarafının da kızarmasını sağlayın.
- Yanında pilav, ve ayranla servis edebilirsiniz.
- Fırın tepsisinde sebzelerle birlikte piştiği için ekstra bir garnitüre muhtaçlık duymayabilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.
Fırında Yumuşacık Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













