Gül Lokumlu Kifla
Gül Lokumlu Kifla Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yumurta akı
- 1 fiske tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
İç harcı için;
- 16 adet gül lokumu
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı süt
Gül Lokumlu Kifla Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta süt, şeker ve mayayı karıştıralım. 5 dk bekleyelim.
- Yumurta akını, tuzu, kabartma tozunu, sıvı yağının yarısını ve unu ek edelim.
- Hamuru yoğuralım.
- Kalan sıvı yağını yavaş yavaş hamura yoğurarak ekleyelim.
- Üzerini streçleyelim ve yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru iki modüle ayıralım.
- Oklavayla açalım ve her ikisini de sekiz kesimlere ayıralım.
- İç harcını koyalım saralım.
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Üzerine yumurtalı karışımı sürelim ve 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun🥰.
Gül Lokumlu Kifla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















