Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye
Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı elma yada üzüm sirkesi
- Aldığı kadar un
İç gereci;
- 1 çay bardağı fındık içi
- 3 adet rendelenmiş elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elma şeker tavada pişirilir ,soğuyunca içine fındık konur kenara alınır.
- Hamur için tüm sıvı materyaller katılır.
- Son olarak un ,nişasta ,vanilya, kabartma tozu katılır ve yoğurulur.
- Yoğurulan hamur kulak göğsü kıvamına getirilir istenen hal verilir .
- Şekil verirken hamuru yarım santim formunda bütün bir biçimde açıp uzun şeritler halinde kestim içerisine iç harcını uzunlamasına koyup rulo halinde yuvarladım.
- 4 er santim kestim siz istediğiniz büyüklükte yada biçimde yapabilirsiniz.
- Yağlı fırın tepsisine koydum fansız ayarda 180 derecede daha evvelce ısıtılımış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









