Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu

Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg içsiz taze fasülye
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 litre kadar su

Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve büyük uzunluk tencerede su kaynatılıp fasülyeler çok haşlanmayacak formda diriliği geçirilip çıkarılır ve soğuk suya tutulur.
  2. Soğuyan fasülyeleri 2 adet 1 litrelik bidonlara sıralanıp yerleştirilip ortalarına sarımsaklarda eklenir.
  3. Üzerine kaya tuzu ve su da eklenip kapakları sıkıca kapanıp serin bir yerde 1 hafta kadar bekletildiğinde turşunuz hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Yoğurtlu Erişte Salatası
Bol Soslu Makarna
Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)
Patates Kızartması
Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Hdabla | © 2025 |