Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu
Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg içsiz taze fasülye
- 2 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 litre kadar su
Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve büyük uzunluk tencerede su kaynatılıp fasülyeler çok haşlanmayacak formda diriliği geçirilip çıkarılır ve soğuk suya tutulur.
- Soğuyan fasülyeleri 2 adet 1 litrelik bidonlara sıralanıp yerleştirilip ortalarına sarımsaklarda eklenir.
- Üzerine kaya tuzu ve su da eklenip kapakları sıkıca kapanıp serin bir yerde 1 hafta kadar bekletildiğinde turşunuz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Taze Kavurmalık Fasülye Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






